Wie ben ik?

Mijn naam is Tessa Peters (1981) uit Limburg en ben al van kleins af aan gefascineerd door paarden. Mijn eigen paard, mijn mooie Quarter, is mijn grootste leraar en door hem ben ik gekomen waar ik nu ben. Iedere dag nog laat hij mij zien wat voor moois er kan zijn in ons leven!

In 2014 ben ik begonnen aan de opleiding Craniosacraal therapie voor paarden aan de Hippo Sofia Academy. Tijdens deze tweejarige geaccrediteerde HBO opleiding wordt er zeer veel aandacht besteed aan de anatomie, fysiologie en pathologie van het paard, waardoor er een gedegen medische basiskennis opgebouwd wordt. Ook leer ik hier om te gaan met mijn hooggevoeligheid en dit verder te ontwikkelen. De paarden die ik behandel laten mij zien dat dit is waar ik al die tijd naar heb gezocht. Steeds weer geeft het voldoening als ik zie welke positieve effecten een Craniosacraal behandeling heeft op de paarden. Alles bij elkaar resulteerde dit in het oprichten van mijn praktijk Horse & Feel.
Voor een gezond paard dat goed in zijn vel zit zijn een aantal aspecten enorm belangrijk, namelijk: de juiste voeding, stalling, training, hoef- en gebitsverzorging, de dagelijkse omgang en uiteraard de benodigdheden voor het paard (denk aan zadel en bit).

Als levensmiddelentechnoloog (Wageningen Universiteit) ben ik ervan overtuigd dat een evenwichtig maag- en darmenstelsel ten grondslag ligt aan een goede gezondheid. Veel klachten, zowel bij paard als mens, kunnen verminderd, dan wel verholpen worden door de inname van de juiste voeding. Hierin zal ik u dan ook graag adviseren. Om meer kennis te krijgen over paardenvoeding heb ik o.a. de online cursus ‘Equine Nutrition’ gevolgd aan de Universiteit van Edinburgh. Ook binnen de opleiding aan HSA is een module over ‘Paardenvoeding en weidebeheer’ aan bod geweest.

Naast mijn werk als therapeute probeer ik mijn omgang met paarden zo natuurlijk mogelijk te doen. Regelmatig werd ik hierin getraind door Adam Shereston en Danielle Visarius en heb ik mij wat verdiept in de Horsefulness methode van Karine van de Borre. Ook heb ik een cursus gevolg bij Irma ten Brink waarbij ik vooral meer bewust ben geworden van mijn innerlijk gevoel en de richting die ik daaraan kan geven. In 2017 ben ik gestart met de jaaropleiding bij Terra Natura: verdiepingstraject grondwerk. Hierin kan ik mij nu volledig ontplooien en lijkt alles op zijn plek te vallen.

Certificaat van de opleiding Equine Nutrition.
Certificaat Equine Nutrition